Home Ervaring Troeven Missie Klanten Contact Nieuws

Meer dan 25 jaar ervaring in internationale logistiek


De JET Group ontstond in 1988 toen vader Janssen het transportbedrijf Van Vlierden overneemt. In 1989 werd J.E.T. (Janssen Expeditie & Transport) opgericht. De hoofdactiviteit lag destijds op het uitvoeren van opdrachten in onderaanneming.

In 1994 stappen de zonen Stefan en Nico Janssen mee in de zaak. Hierdoor waaide er een nieuwe wind doorheen Janssen Expeditie en Transport. Een nieuwe strategische visie zorgt ervoor dat J.E.T. een eigen identiteit ontwikkelt. Zo verandert de rol van J.E.T. van een onderaannemer naar een transporteur met een eigen identiteit.

De gerichte inspanningen werpen zijn vruchten af. In 1997 investeert het bedrijf in een eigen warehouse op het industrieterrein in Opglabbeek. Daarnaast trekt J.E.T. een niet evidente Europese kaart: J.E.T opent als eerste Belgische transportfirma een filiaal in Oost-Duitsland. Het Duitse filiaal krijgt in 2001 een eigen identiteit: J.E.T. GMBH is een feit.

De volgende strategische stap is de uitbouw van een professioneel netwerk dat garant staat voor kwaliteit en klantgerichtheid. In 2002 gaat J.E.T. een partnerschap aan met het Duitse Online. De toetreding tot dit netwerk zorgt ervoor de J.E.T. kwalitatief hoogstaande leveringen kan aanbieden in heel Duitsland en dit met zeer scherpe levertermijnen. In 2003 sluit J.E.T. zich aan bij de Franse groepering Astre. Dit zorgt opnieuw voor een versteviging van de positie,  ditmaal op de Franse markt.

De expansiestrategie houdt J.E.T. ook in 2006 nog in zijn greep. Dit uit zich door de opening van twee fillialen: JET SRO in Tsjechië en JET Maxx in België. Naast deze gestage uitbreidingen volgt er ook een naamswijziging. De naam “Janssen Expeditie en Transport” verdwijnt van het toneel. Jet Logistics is een feit. Een nieuwe naam, een nieuw logo, een vernieuwde website worden gelanceerd. Dit alles is maar een klein onderdeel van de ambities die Jet Logistics wil verwezenlijken.

Om de Europese werking te optimaliseren start Jet Logistics in 2007 een nieuw filiaal in Bulgarije (Jet Ltd).

In 2008 staat Jet Logistics mee aan de wieg van Astre Benelux. Samen met 5 andere Belgische en Nederlandse transportbedrijven bouwt JET Logistics mee aan dit nieuwe netwerk met als doel een nog betere dienstverlening te kunnen realiseren binnen de Benelux.

Ten gevolge van het uitbreken van de financiële en economische crisis, legt Jet Logistics in 2010 de focus op de optimalisering van de interne werking, waarbij de klant centraal staat. Een doorgedreven kostenreductieprogramma zorgt voor de nodige rendabiliteit en continuïteit.

In 2013 is de bedrijvengroep rond Jet Logistics lean, mean en crisisbestendig. Terwijl vele transportbedrijven failliet gaan, investeert Jet Logistics in een strategisch business plan met 2020 als horizon. De expertise in logistieke dienstverlening wordt geconcentreerd in 5 aparte bedrijven, met name JET Transport, JET Warehousing, JET Renting, JET Academy en JET Consulting. JET Group is geboren.

NL DE GB

Stay in touch!

×