Nieuwsbrief maart 2014

JET Group

Het afgelopen jaar zijn we bij JET druk bezig geweest met het aanpassen van onze strategie. Met deze strategiewijziging willen we u als klant nog beter van dienst zijn.

Onze expertise hebben we verdeeld over 5 aparte bedrijven: JET Transport, JET Warehousing, JET Engineering, JET Academy en JET Renting. Met onze JET Group ontwikkelen en produceren we marktgerichte “Protect en Connect” oplossingen voor bedrijven die hun logistieke waardeketen continu en volledig willen optimaliseren. Hierbij staat “Protect” voor onze continue aandacht voor kwaliteit en verbetermogelijkheden en “Connect” voor onze klantgerichte houding doorheen de hele organisatie en de waardeketen van de klant.

Bij JET transport weten we dat de behoeften van onze klanten vaak vragen om een intelligente en klare kijk. Transportoplossingen zijn meer dan alleen het voorzien van wielen en chauffeurs. We leveren toegevoegde waarde dankzij een specifieke “Protect en Connect” aanpak van uw logistiek probleem.

Bij JET Warehousing verzorgen we complete, Europese “Protect en Connect” warehouse- en distributie-oplossingen voor uiteenlopende sectoren. Als Full Service Provider leveren wij globale, logistieke diensten aan onze klanten.

Heel wat klanten huren voor een bepaald project of een bepaalde periode rollend materieel van JET Renting. Van motorwagen tot camion-remorque, van trekker tot trekker-trailer combinaties, …

Door de bundeling van uw visie en de expertise van onze JET Engineering verbeteren we bij onze klanten de interne, logistieke bedrijfsprocessen. We optimaliseren uw totale supply chain door professionele analyses, plaatselijke audits, engineering en creativiteit.

Onze eigen medewerkers worden voortdurend opgeleid en bijgeschoold binnen onze JET Academy, gaande van het rijden op de weg, tot het beheer van de goederen op locatie, en het administratief opvolgen met inbegrip van de meest recente wetten en regels. Op vraag van onze klanten delen wij vanaf nu deze kennis ook met u en uw medewerkers. Uiteindelijk werken we met z’n allen in de logistieke sector, en die is voortdurend aan verandering onderhevig.

Om onze strategie te realiseren baseren we ons binnen JET Group op 4 waarden:

  • Protect: onze continue aandacht voor kwaliteit en verbetermogelijkheden
  • Connect: onze klantgerichte houding doorheen de hele organisatie en de waardeketen van de klant
  • Flexibiliteit: ons snel en sterk aanpassingsvermogen aan wensen of noden van de klant of markt
  • Samenwerking: onze geoptimaliseerde interne werking, weliswaar een geoliede machine.


We hebben onze nieuwe strategie ook in een visueel kleedje gestoken. U kan onze nieuwe bedrijfsfilm hier bekijken:

transport

Bedrijfsnieuws: investeringen vloot

Om te voldoen aan de strenge eisen binnen de transportsector en om onze klanten een jonge, moderne, kwalitatieve vloot te garanderen heeft JET Group ook dit jaar weer ge├»nvesteerd in nieuw rollend materiaal. De totale investering hiervoor bedraagt €1.550.000.

Product in de kijker: Baltische staten

De expertise die we opgebouwd hebben als Duitsland-specialist vertalen wij ook naar de Baltische staten. Wij kunnen dagelijks uw transporten van en naar de Baltische staten organiseren. Volle wagens worden rechtstreeks naar de eindbestemming getransporteerd. Groupage-zendingen worden geconsolideerd in het distributiecentrum van JET Group te Opglabbeek om vervolgens te worden verstuurd naar uw klanten in Estland, Letland en Litouwen. Sinds 1 mei 2004 behoren de Baltische staten tot de Europese Unie. Voor het goederenvervoer betekent dit dat er geen in- en uitvoerdocumenten nodig zijn. Mocht dit toch van toepassing zijn op uw goederen dan kunnen wij ook zorgen voor de nodige formaliteiten. Heeft u vragen met betrekking tot deze dienst, neem dan gerust contact met ons op:

Bjorn Knevels
Verantwoordelijke expeditie
0032 89 810 554
bjorn.knevels@jetlogistics.eu

Sectornieuws: HVG Levy vanaf 1 april

Vanaf 1 april wordt in Groot-Brittannië iedere vrachtwagen van meer dan 12 ton onderworpen aan een taks voor het gebruik van het Engelse wegennet. Hierdoor vermindert het aantal landen waar het rijden met een vrachtwagen nog niet onderworpen is aan één of andere taks als sneeuw voor de zon.

De nieuwe Britse taks, HGV Levy, wordt niet gebaseerd op het aantal afgelegde kilometers maar op het aantal dagen dat de vrachtwagen gebruik maakt van de Engelse wegen. Voor de Britse vervoerders zal de heffing gelijk met de verkeersbelasting, die hiervoor verlaagd wordt, geïnd worden. Hierdoor valt het resultaat neutraal uit voor de Britse transporteurs.

Voor de buitenlandse voertuigen heeft men twee mogelijkheden voorzien: door een rekening te openen op het internetportaal van HVG Levy of door ‘doortochtgeld’ te betalen op een aantal vrachtwagenparkings.

JET informeert: mogelijke vertragingen door bezoek President Obama aan België

Op 26 maart brengt de Amerikaanse president Barack Obama een bezoek aan België. Tijdens zijn verblijf zal de president in Brussel aanwezig zijn en de Amerikaanse militaire begraafplaats te Waregem bezoeken. Zoals u wellicht in de media vernomen heeft, worden er die dag extreem hoge veiligheidsmaatregelen genomen. We verwachten dat deze veiligheids- en verkeersmaatregelen voor vertragingen zullen zorgen. Wanneer u tijdens deze dag specifieke vragen heeft m.b.t. het laden en/of lossen van uw goederen in kan u uiteraard contact met onze customer service opnemen.

NL DU GB

Stay in touch!

×