Nieuwsbrief april 2014

JET Group – Afdeling in de kijker: JET Academy

De Jet Academy werd opgericht in 2011. De initiële intentie was om via de Academy de kwaliteit van de interne medewerkers te behouden en te verhogen. We kregen echter geregeld de vraag van externe partijen (klanten, leveranciers, …) om deel te mogen nemen aan onze opleidingen. Naar aanleiding van deze continue vragen, hebben we besloten om de Jet Academy open te stellen voor iedereen. Op 14 maart werd de Jet Academy feestelijk geopend. Op het programma stond een ontbijtsessie over het CMR verdrag. Meester Vanden Bogaerde zorgde voor een boeiend en inspirerend leermoment voor alle aanwezigen. De meningen van de aanwezigen waren zeer overtuigend.


“Ik wenste jullie, en in het bijzonder Mr. Van den Bogaerde, nogmaals te bedanken voor de interessante infosessie van vorige vrijdag en de hartelijke en warme welkom. Ik vond het heel leerrijk en zeker de moeite waard. De rondleiding was bovendien bewonderenswaardig. De moderne tools en faciliteiten tijdens de rondleiding waren voor mij nog onbekend in de transportwereld, dus ik heb hier zeker van bijgeleerd. Bedankt!”
Mevr Vandewalle

“Dank voor de gastvrijheid en de goede verzorging, het was zeer leerrijk”
Mevr Eerdekens


Momenteel werken we hard aan het programma van onze Academy. Het doel is om vanaf het najaar een interessant aanbod te bieden rond logistiek gerelateerde onderwerpen gaande van kostprijscalculaties tot de introductie in Supply Chain Management. Tussendoor zullen we naar traditionele gewoonte ook verder onze ontbijtsessies blijven organiseren. Deze ontbijtsessies ontpopten zich tot een succesformule voornamelijk omwille van de korte tijdsinvestering gekoppeld aan inhoudelijk sterk onderlegde sprekers. Indien u nog twijfelde over het deelnemen aan een ontbijtsessie, bent u nu hopelijk wel overtuigd! Noteer alvast 19 september in uw agenda. Dan is Meester Vanden Bogaerde opnieuw van de partij. Hij voorziet een boeiende lezing voor degene die de kneepjes rond de CMR-wetgeving en de concrete toepassing ervan willen leren kennen.

Bedrijfsnieuws: JET op Facebook

Daar social media alsmaar een prominentere plaats in de communicatiewereld innemen, konden wij als JET Group niet achterblijven. Daarom beschikken we sinds kort over onze eigen pagina op Facebook. Ook via dit kanaal willen wij ‘connecten’ met onze klanten door het delen van: bedrijfsnieuws, vertrekken tijdens feestdagen, acties, …
Wilt u ons bedrijf volgen? ‘Like’ onze pagina via deze link.

Product in de kijker: Groot-Brittannië

Door de ervaring die we doorheen de jaren hebben opgebouwd, weten we bij JET Transport dat het vervoer van goederen naar Groot-Brittannië kennis en expertise vraagt. Inmiddels hebben we onze service uitgebreid tot 3 vertrekken van en naar Groot-Brittannië per dag voor groupage-zendingen en deelpartijen. Volle wagens worden rechtstreeks naar de eindbestemming getransporteerd.
Ook voor het transport van ADR naar Groot-Brittannië bent u bij ons aan het juiste adres. We controleren op eventuele samenladingsverboden van goederen en afhankelijk van de geladen goederen wordt de overtocht met de ferryof de shuttle gemaakt.
Enkele punten om te onthouden:

  • Dagelijkse vertrekken
  • Groupage – deelpartijen – FTL
  • ADR
  • Korte transittijden
  • Track & trace

Heeft u vragen met betrekking tot deze dienst,
dan helpen wij u graag verder:

Bjorn Knevels
verantwoordelijke expeditie
0032 89 810 554
sales@jetlogistics.eu

Sectornieuws: de slimme tachograaf

Het Europese Parlement heeft de introductie van de slimme tachografen goedgekeurd. Deze nieuwe tachograaf stelt de inspectiediensten in staat om van op afstand de verschillende gegevens i.v.m. de rijstijl van de chauffeur uit te lezen. Echter zal de overheid op basis van deze gegevens geen boetes mogen uitschrijven. Zodra de technische details zijn vastgelegd zullen de nieuwe apparaten binnen 3 jaar in de nieuwe voertuigen moeten worden ingebouwd. De tachografen zullen verbonden zijn met een gratis positioneringssysteem op basis van satellietnavigatie en zal automatisch de positie van de vrachtwagen registreren.

De invoering van deze nieuwe regel heeft als doel de veiligheid in het wegtransport te verhogen, controle op het naleven van de rij- en rusttijden en ook om de werkomstandigheden van de chauffeurs te verbeteren en zo sociale dumping tegen te gaan.

Als TRUCKVEILIG bedrijf kunnen wij deze maatregel alleen maar toejuichen en ondersteunen.

JET Group steunt "een hart voor Limburg"

Een Hart voor Limburg steunt kansenbevorderende projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen in Limburg. Eén van de acties die ze organiseren, om geld in te zamelen, is de Limburgse eendjesrace. Opzet is om de maanden voorafgaand aan dit evenement zoveel mogelijk badeendjes te verkopen. Het eendje dat op zondag 25 mei als eerste over de meet komt, wint een Mercedes A-klasse. 
Wenst u zelf aan deze actie deel te nemen dan kan dit via de website: http://www.limburgse-eendjesrace.be

Kalender

Tot slot wensen wij u te informeren over onze komende activiteiten:

20/05 Handshake PXL-Business
25/05 Limburgse Eendjesrace
19/06 Opendeurdag JET Group
19/09 Infosessie C.M.R.-Verdrag

NL DU GB

Stay in touch!

×