Nieuwsbrief juni 2014

JET Group – Afdeling in de kijker: JET Warehouse

In februari 2013 hebben we de Belgische vestiging van Logwin Solutions Deutschland Gmbh overgenomen. Door deze overname hebben we Jet Warehouse boven het doopvont gehouden en hebben we ons aanbod op het vlak van warehousing activiteiten versterkt .
De huidige grootte van ons magazijn bedraagt 11.600 m². We hebben reeds bouwplannen klaar om ons huidig magazijn uit te breiden zodat we in de toekomst beschikken over een totale opslagcapaciteit van 15.300m².

JET Warehouse doet dienst als Europese draaischijf voor zowel lokale als internationale klanten en dit voor tijdelijke of permanente stockage. Naast de grote flow van binnenkomende en uitgaande goederen kunnen we ook supplementaire acties uitvoeren tijdens het proces van de ontvangst van de goederen of bij het vertrek van de goederen. Een greep uit deze extra warehouse diensten:

Onze WMS-applicatie stelt ons in staat om toepassingen uit te voeren zoals FEFO (first expires, first out), full barcode scanning en tracing, wegzetten op basis van ABC niveaus en cycle counting. Ook kunnen we de mogelijkheid voorzien om u, als klant, zelf het voorraadniveau te laten onderhouden op basis van voorspellingen en de gevraagde servicegraad.

De positie van JET Warehouse binnen uw supply chain zal beoordeeld worden door onze engineering afdeling. Hierbij geldt dat we zo ver als mogelijk willen doordringen in de keten van de klant om zo lean mogelijk te werken en warde te creëren met de voorgestelde oplossing.

Bedrijfsnieuws: klantentevredenheidsonderzoek

Onlangs hebben we een klantentevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Ondertussen zijn de bevragingen afgerond en worden de resultaten geanalyseerd. Langs deze weg willen we jullie bedanken om zo talrijk aan ons onderzoek deel te nemen. De winnaars van de flessen champagne worden hier persoonlijk van op de hoogte gebracht in de loop van de maand juni.


Product in de kijker: Roemenië & Bulgarije

Sinds de toetreding van Roemenië en Bulgarije tot de Europese unie, maken deze landen een positieve ontwikkeling door. Dit betekent natuurlijk dat er op logistiek gebied ook heel wat mogelijkheden zijn ontstaan.
Naast onze reguliere transporten zijn wij ook actief in deze landen. Of het nu gaat om een pallet of een volledige vrachtwagen, wij bezorgen uw goederen bij uw klant in deze landen.
Enkele kenmerken van onze transporten naar Roemenië en Bulgarije:

  • Transittijden:
    • groupage en deelpartijen: circa 4 – 6 werkdagen
    • FTL-ladingen: max 2 – 3 dagen
  • ADR
  • Track & trace
  • Benodigde documentatie: sinds de toetreding van beide landen volstaat het om de goederen begeleid met een vrachtbrief te versturen.
  • Maximum bruto ladinggewicht: 22,5 ton

Heeft u vragen m.b.t. deze dienst dan kan u zich wenden tot onze expeditie-afdeling:
Bjorn Knevels
sales@jetlogistics.eu
089 810 554

JET op handshake event van PXL

Jet Logistics nam deel aan het Handshake event van het departement PXL-Business. Dit event bracht studenten en bedrijven samen om elkaar in een ontspannen sfeer beter te leren kennen om zo een match te vinden voor toekomstige projecten of stage mogelijkheden.  Deze samenwerking is een win-win situatie, zowel voor de studenten als voor ons bedrijf. Het biedt de studenten de mogelijkheid om een eerste werkervaring op te doen in een innovatieve logistieke omgeving. Voor ons als stagebedrijf biedt het de opportuniteit om in nauw contact te staan met de nieuwe generatie. Daarnaast is een stage vaak ook een springplank naar een job op onze operationele afdeling.  

JET informeert: herinnering feestdagen

In een eerdere mailing hebben we u reeds geïnformeerd over de regeling betreffende de feestdagen in mei en juni. Graag willen we van deze gelegenheid gebruik maken om jullie nogmaals te herinneren aan de aankomende feestdagen:

29 mei – Hemelvaart
9 juni – Pinkstermaandag
19 juni – Frohleichnam (regionale feestdag in Duitsland)

Tijdens deze dagen zijn er minder vertrekken naar de diverse bestemmingen binnen Europa en zijn er ook tal van bedrijven gesloten op eventuele brugdagen. Mogen wij u vriendelijk vragen hiermee rekening te houden bij het boeken van uw transporten.

Online start samenwerking met Palletforce in Groot-Brittannië

De samenwerking tussen Online Systemlogistik en het Britse stukgoedsysteem kende een vliegende start. “Door de nieuwe partner Palletforce breiden wij ons dienstenpakket richting Groot-Brittannië voor zowel onze klanten als onze partners uit” aldus Harry Matzeik, Managing Director van Online Systemlogistiek. Ook wij, als JET, genieten van de voordelen van deze nieuwe aanwinst: zendingen worden door de nieuwe partners in alle hoeken van Groot-Brittannië geleverd met een transittijd van 48u.

Palletforce is zoals Online een samenwerkingsverband van onafhankelijke transportbedrijven. In totaal zijn meer dan 100 strategisch goed gelokaliseerde bedrijven lid van dit netwerk. Het centrale magazijn van deze coöperatie is gelegen in Burton Upon Trend. Dit knooppunt van partners is met zijn oppervlakte van 40.000m² de grootste hub in heel Groot-Brittannië.
Door onze jarenlange ervaring met ritten van het Europese vasteland naar Groot-Brittannië, hebben Online en Palletforce JET als partner gekozen om de shuttle tussen de verschillende hubs in Duitsland en Groot-Brittannië te verzorgen.

NL DU GB

Stay in touch!

×