Nieuwsbrief juni 2014

JET Group – Afdeling in de kijker: JET Engineering


Het afgelopen jaar is JET geëvolueerd van een logistieke dienstverlener naar een geïntegreerde bedrijvengroep met 5 competentiecentra. Deze competentiecentra bieden een enorme expertise in logistieke oplossingen. Dankzij 25 jaar ervaring hebben wij bij JET de kennis in huis om onze klanten héél wat toegevoegde waarde te bieden.

Om deze kennis met de markt te delen, hebben we JET Engineering opgericht. Deze afdeling zorgt door middel van een logistieke audit, voor de optimalisatie van logistieke processen. De optimalisatie wordt begeleid door een gecertificeerd logistiek auditor en maakt onder andere gebruik van de Lean filosofie en optimalisatietechnieken in supply chain management. Dit resulteert altijd in een win-situatie voor de opdrachtgever, aangezien het uitgangspunt steeds waardecreatie is.

Afhangende van uw behoeften werken wij een programma op maat uit met onder meer volgende elementen:

 • Logistieke analyse: analyse en optimalisatie van de goederenflow tussen leveranciers-, productie-, warehousing- en klantenlocaties 
 • Transport Management: het beheer van de verschillende logistieke partners,
  met inbegrip van SLA’s, SOP’s, ...
 • Cost Reduction Programs: analyse van de actuele supply chain en het voorstellen van verbeteringen
 • Performance Optimalisatie 
 • Verbetering van interne processen zoals orderverwerking, laden en lossen, warehousing, ...
 • Risk management

Onze WMS-applicatie stelt ons in staat om toepassingen uit te voeren zoals FEFO (first expires, first out), full barcode scanning en tracing, wegzetten op basis van ABC niveaus en cycle counting. Ook kunnen we de mogelijkheid voorzien om u, als klant, zelf het voorraadniveau te laten onderhouden op basis van voorspellingen en de gevraagde servicegraad.

De positie van JET Warehouse binnen uw supply chain zal beoordeeld worden door onze engineering afdeling. Hierbij geldt dat we zo ver als mogelijk willen doordringen in de keten van de klant om zo lean mogelijk te werken en warde te creëren met de voorgestelde oplossing.

Bedrijfsnieuws: resultaat klantentevredenheidsonderzoek


Het klantentevredenheidsonderzoek is afgerond. De analyses zijn uitgevoerd en de resultaten zijn bekend. Langs deze weg willen we iedereen nogmaals bedanken voor de feedback die jullie gegeven hebben.

Naast de positieve reacties zijn er ook enkele werkpunten aan het licht gekomen. Deze aandachtspunten zullen we zeker aangrijpen om verbeteringen door te voeren in onze werking, met als doel om onze klanten een nog betere service te garanderen.


Bedrijfsnieuws: Go For Zero


Ieder verkeersslachtoffer is er één teveel. Daarom ondertekende wij het charter Go For Zero. Als bedrijf hebben we ons ervoor geëngageerd om ons veiligheidsbeleid te versterken door het extra sensibiliseren van onze chauffeurs betreffende:

 • Rijden met overdreven of onaangepaste snelheid
 • De omgang met communicatiemiddelen tijdens verplaatsingen (gebruik van de gsm, laptop, …)
 • werknemers die een verkeersinbreuk hebben gepleegd of een verkeersongeval hebben veroorzaakt, te responsabiliseren om herhaling te voorkomen

Verder wensen we prioriteit te verlenen aan verkeersveiligheid door het verder optimaliseren van ons preventieplan betreffende:

 • de keuze, het onderhoud en de veiligheid van onze vloot
 • de permanente vorming en voorlichting van onze werknemers.

Product in de kijker: Polen


Naast onze reguliere transporten kunnen wij ook uw zendingen van en naar Polen vervoeren. Wij bieden dagelijkse transporten aan voor diverse soorten goederen en goederenprofielen. Naast de normale looptijden kunnen we deze transporten ook in expres aanbieden. Met deze dienst kunnen we voor elke bestemming de looptijd inkorten. Onze expresdienst kunnen we inzetten voor palletzendingen tot volle wagens.
Enkele kenmerken van onze transporten naar Polen:

 • Transittijden:
  • groupage en deelpartijen: circa 3 werkdagen
  • FTL: 2 werkdagen
 • Fijnmazig distributienetwerk
 • ADR
 • Track & trace

Heeft u vragen m.b.t. deze dienst dan kan u zich wenden tot onze expeditie-afdeling:

Bjorn Knevels
sales@jetlogistics.eu
089 810 554

Sectornieuws: dode hoek maakt veel minder doden


De dodehoekspiegel op vrachtwagens is reeds tien jaren verplicht. Echter begint de werking ervan pas de laatste jaren zijn vruchten af te werpen.

Tussen 2007 en 2009 vielen er nog 19 doden bij 171 dodehoekongevallen. Tussen 2010 en 2012 was dat aantal afgenomen tot 106 ongevallen. Dat blijkt uit de cijfers van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid die De Standaard kon inkijken.

Volgens het BIVV is de daling vooral te danken aan de informatie en de sensibilisering die vanuit de sector en de overheid komt. Een voorbeeld hiervan zijn de diverse spiegelafstelplaatsen en de scholing aan de chauffeurs over hoe de dodehoekspiegel correct afgesteld dient te worden.

In het kader van ons veiligheidsplan lieten wij reeds enkele jaren geleden een dergelijke spiegelafstelplaats op onze terreinen aanleggen. Onze chauffeurs die twijfelen over de correcte afstelling kunnen hierdoor snel een controle uitvoeren, en indien nodig de spiegels bijstellen zodoende ze veilig op weg kunnen om uw goederen te leveren.

JET informeert: opening zomerperiode


Sommige bedrijven sluiten hun deuren voor enkele weken tijdens de zomerperiode. Wij niet… wij blijven op post!

Ook tijdens de zomermaanden kan u op ons rekenen! Wij blijven doorlopend open in juli en augustus.

Voor prijsaanvragen kan u steeds terecht op:
sales@jetlogistics.eu

Uw opdrachten kan u versturen naar:
order@jetlogistics.eu

Langs deze weg willen wij u ook informeren dat er in Duitsland in juli en augustus een rijverbod voor vrachtwagens geld op zaterdag.

Ga met een gerust hart op vakantie, uw goederen zijn bij ons in goede handen.

Vanwege het hele JET-team wensen wij u een fijne, welverdiende zomervakantie!

NL DU GB

Stay in touch!

×