Nieuwsbrief juli 2014

JET Group – Afdeling in de kijker: JET Renting


JET Renting biedt logistieke oplossingen. Heel wat klanten huren voor een bepaald project of een bepaalde periode rollend materieel van JET: Van motorwagen tot camion-remorque, van trekker tot trekker-trailer combinaties. Voor dit alles kan u terecht bij JET Renting!

Waarom kiezen onze klanten voor ons?
Jaarlijks investeert de JET Group in nieuw rollend materieel, uitgerust met de modernste technieken. Zo blijven wij up-to-date en voldoen wij steeds aan de strengste eisen binnen de sector. Dankzij deze investeringen kunnen we onze klanten een jonge, moderne en zuinige vloot aanbieden.

Doordat we over een modern wagenpark beschikken, kunnen we u ook een kwalitatieve vloot aanbieden. Vanaf de eerste ingebruikname wordt al ons rollend materieel op regelmatige basis door onze garage ‘Jasco Truck & trailer care’ onderhouden. Kwaliteit staat hierbij hoog in het vaandel. In de periode dat u een voertuig huurt bij JET Renting, staat onze garage ook ter beschikking voor u.

We werken met diverse formules voor het verhuren van onze materialen. Heeft u een capaciteitstekort en wilt u dit verhelpen? Dan kan dit meteen door een verhuur op korte termijn worden opgelost. Wilt u uw vloot uitbreiden zonder grote investeringen? Hiervoor kunnen wij u verhuur voor langere termijn aanbieden.

Een overzicht van ons wagenpark vindt u hier

Bedrijfsnieuws: Kwaliteit bij JET: verminderen CO² uitstoot


In het kader van de Lean & Green filosofie zijn we actief bezig met het verminderen van onze CO² uitstoot. Een belangrijke manier om dit te realiseren is verminderen van het dieselverbruik van onze chauffeurs.

Om deze vermindering te realiseren hebben we een eigen tool ontwikkeld, gebaseerd op de Eco-module van Transics. Met deze tool monitoren we dagelijks het verbruik van onze chauffeurs. Deze gegevens dienen vervolgens ook als input voor onze opleidingen.

De JET Academy organiseert zeer intensieve verbruiksopleidingen. Door deze actieve opleidingen gekoppeld aan het intensief monitoren en het investeren in de allernieuwste, energiezuinige motoren zijn we erin geslaagd het verbruik te reduceren tot 24 liter voor een 40-tonner.


Bedrijfsnieuws: Daag-ons-uit actie: vervolg


Enkele weken geleden hebben we onze ‘Daag-ons-uit’-actie gelanceerd. Deze oproep zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn! Ondertussen hebben we onze eerste logistieke uitdagingen mogen ontvangen en zijn we hiermee aan de slag gegaan. Omwille van ondertekende geheimhoudingsverklaringen, kunnen we nog geen details bekend maken. Zodra we de eerste projecten tot een goed einde hebben gebracht, zullen deze zeker op verschillende manieren in de kijker gebracht worden!

Langs deze weg doen we nogmaals een oproep naar u! Heeft u een moeilijk logistiek project in het verschiet of wil u uw logistieke waardeketen continu en volledig optimaliseren, aarzel dan niet  en neem contact met ons op. Samen met u bekijken we het project en stellen we een plan van aanpak voor.

Contacteer ons:
Vally Cocco, Ilse Goffin of Belinda Hilkens

Tel.: 089 810 500
Mail: engineering@jetlogistics.eu


Product in de kijker: Spanje en Portugal


Dagelijks vertrekken er vanuit ons depot in Opglabbeek goederen naar Spanje en Portugal.
Wij verzorgen alle Spaanse en Portugese bestemmingen, of het nu om een FTL gaat of slechts om enkele pallets. Onze uitstekende groepagedienst garandeert dat ook uw kleinere zendingen volgens afspraak geleverd worden. In Spanje en Portugal beschikken wij over diverse op- en overslagpunten zodat wij uw zending desgewenst kunnen opslaan of kunnen uitleveren naar de eindklant. U geeft aan wanneer en waar de goederen geleverd moeten worden en wij verzorgen voor het gehele traject.

Enkele troeven van onze transporten naar Spanje en Portugal op een rijtje:

 • Transittijden:
  • groupage: 3 tot 7 werkdagen afhankelijk van de bestemming
  • deelpartijen: circa 3 werkdagen
  • FTL: +/- 2 werkdagen
 • Fijnmazig distributienetwerk
 • ADR
 • Track & trace

Heeft u vragen m.b.t. deze dienst dan kan u zich wenden tot onze expeditie-afdeling:

Bjorn Knevels
sales@jetlogistics.eu
089 810 554

JET Academy informeert: infosessie CMR-verdrag


Naar goede gewoonte organiseert de JET Academy ontbijtsessies voor de klanten van JET Group. Op 19 september staat een volgende infosessie gepland over het C.M.R.-verdrag. Tijdens deze sessie zullen o.a. volgende punten besproken worden:

 • Wist U dat in geval van schade aan de vervoerde goederen, de schadevergoeding beperkt wordt tot ongeveer 10 EUR/kilo?
 • Wist U dat in geval van vertraging, de vervoerder in principe maximaal gehouden kan worden tot een schadevergoeding ten bedrage van de vrachtprijs, en dit zelfs als U met Uw klanten veel zwaardere boeteclausules heeft afgesproken?
 • Wist U dat het quasi onmogelijk is om een geldig contract af te sluiten met een vervoerder zonder een gedegen kennis van het C.M.R.-verdrag?
 • Wist U dat het overgrote deel van de vrachtbrieven bij verzending ex-works volkomen verkeerd wordt ingevuld met grote risico’s voor de verlader tot gevolg?

Wenst u meer te weten te komen over dit verdrag dat al meer dan 50 jaar op dwingende wijze de verhoudingen tussen vervoerders en opdrachtgevers regelt? Noteer dan alvast de infosessie op 19 september in uw agenda (ontvangst is vanaf 8u30, we starten om 9u00, einde omstreeks 11u00). In de loop van augustus zal u een officiële uitnodiging ontvangen.

NL DU GB

Stay in touch!

×